TIMOCOM GmbH

TIMOCOM GmbH is een door een familie geleid, middelgroot FreightTech-bedrijf uit Duitsland met meer dan 500 werknemers uit 40 landen wereldwijd en vestigingen in Polen, Tsjechië en Hongarije. De IT- en dataspecialist helpt zijn klanten in heel Europa met slimme, veilige en eenvoudige toepassingen en diensten hun logistieke doelen te behalen. TIMOCOM biedt als toonaangevende partner het eerste Smart Logistics System van Europa aan voor één Europees netwerk van de logistieke sector.

Via het systeem van TIMOCOM komen meer dan 50.000 gecontroleerde klanten uit de transport & logistiek en de industrie & handel met elkaar in contact. In dit neutrale netwerk worden transacties direct tussen de contractuele partners afgesloten, worden juridisch bindende transportopdrachten digitaal via het systeem verstuurd en worden gps-gegevens vrijgegeven om vrachtwagens te volgen.

Via de systeemtoepassingen voeren meer dan 147.000 gebruikers dagelijks tot 1 miljoen internationale laadruimte- en vrachtaanbiedingen in, kunnen 189.000 vrachtwagens worden getraceerd, worden jaarlijks 37,65 miljoen routes gepland en worden de transportkosten berekend. De gestandaardiseerde interfaces voor Vrachtbeurs, Transportopdrachten en Tracking maken integratie in reeds bestaande ERP- en transportbeheersystemen (TMS) mogelijk. Ze helpen om bestaande processen verder te ontwikkelen en te optimaliseren. Zo begeleidt TIMOCOM zijn klanten in de gedigitaliseerde toekomst van de logistiek.

Scroll naar top