Transport Compleet krijgt ook groen licht vanuit overheid

HARDENBERG – De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat de vakbeurs Transport Compleet die plaatsvindt op 1, 2 en 3 december 2020 in Evenementenhal Hardenberg nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Transport Compleet Hardenberg kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen.  

Sfeerbeeld Transport Compleet Hardenberg 2020

“Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om in december een vakbeurs te organiseren die na een moeilijke corona-periode een belangrijke impuls geeft aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling in de wegtransportbranche. Wij hebben alle anderhalve meter protocollen klaarstaan en de voorbereidingen getroffen om in samenwerking met de gemeente Hardenberg de anderhalve meter afstand te borgen voor Transport Compleet”, verklaart Floris Valk namens Easyfairs.
Valk: “Ook voelen wij ons gesteund door de eerdere positieve feedback van 90 procent van de bezoekers die al vertrouwen hadden in een veilige, succesvolle editie. Dat bleek uit een enquête die vorige week is verzonden. Vermoedelijk stijgt na dit nieuws van de overheid het vertrouwen nog verder.”
Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor Transport Compleet. Valk: “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de anderhalve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”
De reeds geïmplementeerde Smart Badge technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top