Transport Compleet per direct van twee naar één editie per jaar

GORINCHEM/HARDENBERG – Beursorganisator Easyfairs heeft de nieuwe toekomstvisie voor haar vakbeurs Transport Compleet bekend gemaakt. Hieruit blijkt onder meer dat Transport Compleet per direct van twee naar één editie gaat: in de even jaren in Hardenberg en in de oneven jaren in Gorinchem. Dat betekent dat in 2020 de oorspronkelijke edities in Hardenberg en Gorinchem worden samengevoegd tot één jaarlijkse editie. De datum van deze editie is 24, 25 en 26 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg. In 2021 vindt Transport Compleet plaats in juni in Gorinchem.

“We hebben dit besluit genomen op basis van uitvoerig marktonderzoek en diverse gesprekken met exposanten en bezoekers. Hieruit kwam onder meer de huidige frequentie van Transport Compleet naar voren. Het overgrote merendeel van onze exposanten zou een frequentie van éen editie per jaar toejuichen, waarbij de locatie ieder jaar wordt afgewisseld tussen Hardenberg en Gorinchem. Hierdoor ontstaat één regio-event per twee jaar. Als beursorganisator is het onze taak om te luisteren naar deze wensen en behoeften en daar op in te spelen. Daarom hebben we besloten Transport Compleet per direct eens per jaar te laten plaatsvinden”, zegt Floris Valk, Event Manager Transport Compleet.

Valk: “De wens om de frequentie van Transport Compleet terug te schroeven naar één editie per jaar, kwam ook terug tijdens onze gesprekken met de grote truckmerken. Nu het besluit genomen is om gehoor te geven aan onder meer hun wensen, gaan wij opnieuw met hen in gesprek. Als we kijken naar het huidige exposantenveld voor Hardenberg telt deze al meer dan 90 exposanten, waaronder een groot scala aan carrosserie- en trailerbouwers. Zo presenteren onder andere Krone, Kögel en Schmitz zich. De eerste reacties op de vernieuwde frequentie van Transport Compleet zijn positief, daarom verwachten we in de komende weken het deelnemersveld verder uit te mogen breiden.”

Easyfairs heeft na deze wijziging direct de mogelijkheid aangegrepen om onderzoek te doen naar het voorkeursmoment in het jaar om Transport Compleet te laten plaatsvinden. Voorheen was de Hardenberg-editie in maart en de Gorinchem-editie in september, maar uit het recente onderzoek onder zowel exposanten als bezoekers kwam juni veelvuldig naar voren als voorkeursmaand. Valk: “Nu Transport Compleet eens per jaar plaatsvindt, geldt de spreiding tussen de edities in Hardenberg en Gorinchem niet meer. Daarom is het ook logisch dat we vanaf 2021 tussen beide oorspronkelijke maanden in gaan zitten, namelijk halverwege juni.”

Aan de hand van de nieuwe toekomstvisie van Transport Compleet, beoogt Easyfairs vanaf 2021 nieuwe (side-)events naar Transport Compleet te halen, zodat er een nog sterker en krachtiger transportplatform ontstaat. Valk: “Wij willen bijvoorbeeld congressen of symposia die nu elders in het land worden gehouden, naar Transport Compleet halen. Er ontstaat dan een win-winsituatie. De transportprofessional kan op één moment een congres of symposia bezoeken en vervolgens de beursvloer bezoeken. Juist in deze drukke tijden is dat vanuit tijdefficiëntie extra aantrekkelijk.”

De eerstvolgende editie van Transport Compleet is op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg. In 2021 zal de vakbeurs plaatsvinden in Gorinchem.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top