steun Noah4all – een knuffel4transport

Hier staat Noah4All voor!
Het uitvoeren van een Noah4All wens. Een verwendag voor een individu of het hele gezin, waarvan één of meerdere gezinsleden te kampen heeft met een degeneratieve en/of terminale ziekte. De dag zal over het algemeen een transport gerelateerd karakter hebben, maar kan ook gecombineerd worden met meerdere invullingen. Deze Noah4All dag wordt gehouden op diverse (bijzondere) locaties in Nederland en is niet aan leeftijd gebonden. 

Het doel van Noah4All
Ons doel is om medewerkers (of een gezinslid daarvan) uit de gehele transportsector die door een degeneratieve en/of terminale ziekte niet meer zijn/haar werk binnen de transportsector kan uitvoeren, een speciale ervaring (of realisatie) van een bijzondere dag te laten beleven en daardoor een dag uit het isolement te halen waar deze personen veelal in verkeren. 

De link met de transportsector
Stichting Noah4All werkt volledig met vrijwilligers, de meeste zijn werkzaam in de transportsector.

De mascotte van Noah4All: het varkentje “Taggo”.  
Tijdens de behandeling van Noah in het Sophia kinderziekenhuis werd er in 2014 gevraagd of hij een keramisch spaarvarken wilde decoreren. Dit varken zou tijdens een benefiet diner samen met de door andere kinderen gemaakte creaties onder de bezoekers geveild gaan worden opbrengst van dat diner en de veiling zou goede komen aan het Sophia kinderziekenhuis. Noah was natuurlijk niet te beroerd om eens lekker te gaan knutselen. Hij wilde graag zijn handen verven en deze op het varken drukken. Het eindresultaat zag er erg vrolijk uit en tot op de dag van vandaag zijn de varkentjes nog een tastbare herinnering aan Noah.

Op welke manier hebben jullie last van de corona crisis?
Het nieuws dat het coronavirus ons land overvalt hakt er bij ons ook in, een wens die eind maart gepland stond kon daarom ook niet doorgaan. Wij namen hierin ook onze verantwoordelijkheid en moeten onze fragiele gasten beschermen daar waar mogelijk is ook al zijn ze terminaal. Maar hierdoor wordt het isolement waar ze al in zitten nog heftiger en het doorbreken van die cirkel nog moeilijker zolang het virus rondwaart. Het is zo ernstig omdat je niemand op bezoek mag hebben en juist dat kan de gezondheidssituatie per dag in een rap tempo verslechteren, maar hoe verbreek je dat isolement tijdens de Corona crisis?
Een oplossing kan zijn dat wij een Noah4All “drive-by” gaan realiseren en zo kunnen we onze deelnemers toch een dag uit dat isolement halen en zo een waardevol moment creëren en herinnering geven voor later. Op deze manier kunnen de (ex)collega’s nog een laatste groet brengen bij leven.

Op welke manieren kunnen mensen jullie ondersteunen?
Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij aan het aanschaffen van onze Noah4All mascotte “Taggo” of een ander kleine item van onze stichting die wij verkopen tijdens evenementen. Taggo kan voor 15 euro worden besteld via het bestelformulier.
Doneren is nog mooier en kan via onze website en met alle donaties willen wij onze droom waarmaken met het aanschaffen van onze Noah4All Ambulance Truck. Hiermee willen wij onze specifieke doelgroep, de rolstoelers en bedlegerige deelnemers, dezelfde realisatie van een bijzondere dag laten beleven zoals een mobiele deelnemer dat kan. Zij moeten dit kunnen beleven zonder enige vorm van lichamelijke of emotionele belasting, maar ook voor de vrijwilligers wordt het op deze manier makkelijker gemaakt om een wens respectvol uit te voeren. De Noah4All Ambulance Truck is een bakwagen met een laadklep en aan beide kanten zicht naar buiten zodat de deelnemer de rit kan beleven alsof hij zelf (nog) rijdt.


Wat kunnen bezoekers van jullie verwachten op de eerstkomende editie van Transport Compleet?
We zullen onze stichting in volle enthousiasme uitdragen en willen ook op deze manier meer aan naamsbekendheid doen. Ook zijn onze vrijwilligers aanwezig om u te informeren hoe een wens verloopt en hoe die kan worden aangemeld bij Noah4All. Maar ook vertellen wij graag over onze wens, de Ambulance Truck en hoe het bedrijfsleven hier ons in kan steunen.

Over het ontstaan van Noah4All
Het verhaal achter Noah laat je schrikken, drie jaar en ongeneselijk ziek. Noah is een dapper mannetje dat trucks, politie en vliegtuigen erg leuk vindt. Wij laten hem genieten van al die dingen en laten hem los met de gedachte dat wij Noah nooit meer zouden terugzien.

Later dat jaar, tijdens een event, komen wij Noah weer tegen en dat verbaast ons, een kuur in het buitenland heeft ervoor gezorgd dat hij weer bij zijn familie mag zijn.

Een half jaar later krijgen wij het bericht dat de ziekte toch is teruggekomen en dat Noah niet meer lang onder ons zal zijn. Wij nemen het initiatief om de Run4Noah te organiseren, een tour met vijf bijzondere trucks begeleid door politie en marechaussee en zo vertrekken wij. De uiteindelijke bestemming is Schiphol en daar mogen Noah en zijn familie een mooie dag achter de schermen op vliegveld Schiphol meemaken. Met heel veel zwaaiende mensen op 27 december, die tijdens Siberische omstandigheden langs de snelweg staan, geniet Noah van zijn run.
Op de klanken van Mr Probz, “Nothing really matters” (gedraaid op alle radiostations van Nederland) rijden wij naar Schiphol. Vele indrukken tekenen deze bijzondere dag, wij nemen afscheid van Noah maar weten dat er nog een dag zal aankomen, de Last Run4Noah.

Eind juni is daar het moment dat de aarde Noah laat gaan en op donderdag 2 juli brengen wij geheel in stijl Noah weg, Nederland is even in schok, ‘Nothing really matters’ wordt weer gedraaid en dat brengt behoorlijk veel emotie met zich mee. Noah zal voortleven in velen, is er toen geroepen en dat gebeurt nu dus ook middels de Stichting Noah4All. Noah die iets terug doet voor de mensen die nu geen uitzicht meer hebben op een waardevol leven.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top