QVS: AVAS voor elektrische voertuigen

Elektrische en hybride voertuigen zijn bijna stil. Ze zijn alleen hoorbaar zodra ze wat snelheid opgebouwd hebben, als wind en de banden voldoende geluid maken om ze te horen.

Studies hebben aangetoond dat elektrische voertuigen 80 procent meer risico hebben op een ongeluk met fietsers of voetgangers. Vanaf juli 2019 moeten alle nieuwe modellen bussen, trucks en andere bedrijfsvoertuigen voorzien zijn van een AVAS systeem (Acoustic Vehicle Alerting System).

Vanaf juli 2021 moeten alle nieuwe voertuigen die van de band rollen, verplicht voorzien zijn van dit systeem. Brigade introduceerde recentelijk de Quiet Vehicle Sounder (QVS) voor elektrische voertuigen. 

De QVS simuleert het geluid van een verbrandingsmotor door een combinatie van bbs-tek white sound frequenties en tonale geluiden uit te zenden. Deze gepatenteerde bbs-tek technologie zorgt ervoor dat het geluid direct te lokaliseren is en alleen hoorbaar is in de gevarenzone. De toonhoogte en volumes nemen toe met de voertuigsnelheid om zo een verbrandingsmotor na te bootsen.

Het systeem is ontworpen volgens regulering UNECE R138 en NHTSA 49 CFR deel 571 en 585. De luidspreker voldoet aan de IP68K-regelgeving. De QVS won reeds verschillende awards. Een product waar we nog veel van gaan horen in de toekomst.

Bezoek de stand van Brigade (441) op de beurs. Bestel nu je e-ticket online: https://registration.n200.com/survey/1dvpm0n737joz

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top