College van B&W Gorinchem onder indruk tijdens werkbezoek aan Easyfairs Nederland en Evenementenhal Gorinchem

Het werkbezoek van het college van B&W van gemeente Gorinchem aan Easyfairs Nederland in Evenementenhal Gorinchem. Op dit moment wordt gewerkt aan een tweede, hypermoderne beurshal op de eerste verdieping. Op de foto v.l.n.r.: Ro van Doesburg (wethouder), Maurice Schlepers (Head of Operations Easyfairs Nederland), Reinie Melissant-Briene (burgemeester), Joost van der Geest (wethouder), Dick van Zanten (wethouder), Eelke Kraaijeveld (wethouder) en Jeroen van Hooff (CEO Easyfairs Nederland).

Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Gorinchem bracht dinsdag 25 juni een werkbezoek aan beursorganisator Easyfairs Nederland en tevens eigenaar van Evenementenhal Gorinchem. Tijdens dit bezoek werd ingegaan op de ontwikkelingen binnen Easyfairs Nederland en alle veranderingen en plannen voor Evenementenhal Gorinchem. “We zijn zeer vereerd dat het voltallige college van B&W een bezoek bracht aan onze locatie. Het is voor ons erg waardevol om elkaar goed aangesloten te houden op actuele onderwerpen en onze goede samenwerking met de gemeente te continueren”, liet CEO Jeroen van Hooff namens Easyfairs Nederland weten.

Het college van B&W werd in Evenementenhal Gorinchem ontvangen door Jeroen van Hooff (CEO) en Maurice Schlepers (Head of Operations). Na een bedrijfspresentatie over Easyfairs Nederland, sinds 2016 eigenaar van Evenementenhal Gorinchem, volgde een rondleiding over de kantoren, de hallocatie en de parkeerterreinen. De kantoren zijn vorig jaar compleet vernieuwd en uitgebouwd tot een moderne en inspirerende kantoorruimte met overal daglicht, glazen wanden en kleurrijke aankleding en hippe decoratie. Het college van B&W was aangenaam verrast en ook blij met de toegenomen werkgelegenheid die het bedrijf biedt.

Tweede hypermoderne beurshal
Tijdens de rondleiding door de beurshal kreeg het college van B&W een primeur. In de afgelopen periode zijn er flinke verbouwingswerkzaamheden verricht op de bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem. Na de zomer ontstaat hier een tweede, hypermoderne beurshal die middels twee centrale roltrappen één-op-één verbonden raakt met de beurshal op de begane grond. “Een noodzakelijke verbouwing”, gaf Van Hooff aan. “Onze grootste beurzen groeien uit hun jasje en snakten naar meer ruimte. Door de bovenverdieping te verbouwen tot een extra beurshal met alle moderne snufjes en technische mogelijkheden, ontstaat er ook een paar duizend vierkante meters extra beursvloer. Hierdoor kunnen onze grootste beurzen blijven groeien. Het is meer dan alleen een verbouwing, er ontstaat hier echt iets bijzonders. Binnenkort maken wij de eerste visuals en animaties bekend aan het grote publiek. De oplevering is eind augustus, voor de vakbeurs TrendZ.”

Het college van B&W is nauw betrokken bij dit omvangrijke project en steunt de uitbreidingsplannen. “De eerste contouren waren al zichtbaar en het zag er fantastisch uit. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat deze tweede beurshal ook gebruikt kan worden voor congressen, gala’s en muziekevenementen. Hier mogen we in Gorinchem erg trots op zijn”, zei burgemeester Reinie Melissant-Briene.

Van der Valk Hotel

Daarnaast blikte Van Hooff met het college van B&W vooruit op de komst van het nieuwe Van der Valk Hotel aan de overzijde van Evenementenhal Gorinchem. “Wij zien dit met veel enthousiasme tegemoet, want dit biedt extra mogelijkheden voor onze locatie. We worden als Evenementenhal Gorinchem extra aantrekkelijk met een mooie hotelvoorziening pal voor de deur. De aantrekkingskracht van onze locatie zal toenemen, zowel nationaal als internationaal”, aldus Van Hooff.

Westzijde parkeerterrein vernieuwd
De rondleiding eindigde op de parkeerterreinen van Evenementenhal Gorinchem. Vorig jaar zijn deze opnieuw ingericht en uitgebreid met 200 extra parkeerplekken. Het voorste gedeelte van het terrein is destijds voorzien van een nieuwe asfaltlaag. In de komende zomerperiode wordt de gehele westzijde van het parkeerterrein vernieuwd. Zo is er nieuwe riolering aangebracht voor een betere afwatering en wordt binnenkort deze zijde opnieuw geasfalteerd inclusief belijning en wegafbakening.

Wethouder Economie Joost van der Geest bedankte na afloop Easyfairs Nederland voor het prettige werkbezoek en voor ‘het kijkje in de keuken’. Hij gaf daarbij aan dat nog meer duidelijk is geworden dat het bedrijf een positieve bijdrage levert aan de economische ontwikkeling en aantrekkingskracht van de gemeente Gorinchem en omstreken.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top